З осені 2014 року в Україні проектом IFC за сприяння уряду Швейцарської Конфедерації та безпосередньої допомоги Міністерства аграрної політики та продовольства запроваджуються аграрні розписки. Вони являють собою новий інструмент кредитування сільгоспвиробників, які в заставу віддають свій новий урожай.
Керівник проекту Олексій Омельяненко зазначив, що новим етапом в роботі буде запуск даного кредитування у тваринництві та сфері переробки. З його слів, йде активна співпраця з підприємствами, що займаються ягодоводством і овочівництвом. Головне завдання проекту – поширити дію аграрних записок на території всієї України. До середини 2018 року всі регіони зможуть скористатися даним видом позики.
Олексій Омельяненко також вважає великим досягненням те, що вдалося відкрити загальнодержавний реєстр аграрних розписок, в якому зберігається вся інформація про зобов'язання сторін по договору і умов його виконання. Завдяки цьому формується кредитна історія, що дозволяє невеликим сільськогосподарським організаціям скористатися кредитуванням за спрощеною формою при повторному зверненні.
До кінця першого кварталу 2017 року видано 86 аграрних розписок, з яких 52 передбачають зобов'язання сплатити гроші. За даними за 2016 рік не зареєстровано жодного дефолтної розписки.