У «АПК-Інформ» опубліковані нові прогнози фахівців Oil World на 2017/18 МР по ріпаку. Аналітики прогнозують зростання виробництва насіння цієї культури. Очікується приріст в розмірі 0,9 мільйонів тонн, загальний обсяг досягне 64,2 мільйона тонн.

Головними постачальниками продукції олійної культури будуть Канада і країни Європейського Союзу. Рівні врожайності у цих виробників становитимуть 19,8 мільйонів тонн і 21,21 мільйонів тонн відповідно. Очікується збільшення виробництва ріпаку в Україні до 1,9 мільйона тонн. Однак в світовому обсязі приріст очікується невисоким, складе близько 1% — 70,12 мільйонів тонн. Причиною такої ситуації є зниження виробництва олійної культури в Китаї, Австралії та Індії. Обсяги виробництва шроту, рапсового масла складуть 62 мільйони тонн, зростуть всього на 1 мільйон тонн, що стане причиною обмеженої пропозиції даної продукції.

Кількість експортних поставок насіння олійної культури в світі в 2017/18 МР підніметься до рівня 15,4 мільйона тонн, що на 1 мільйон тонн більше, ніж у попередньому сезоні. Австралія та Канада знизять обсяги експорту на 0,8 і 0,7 мільйонів тонн відповідно. Часткову компенсацію забезпечать поставки насіння ріпаку з України, яка збільшить обсяги продажів на 0,5 мільйона тонн.