Для успішного заняття землеробством, потрібен якісний, довговічний і високопродуктивний комбайн. Так високорентабельного виробництва в сфері вирощування злаків можна домогтися лише при зведенні втрат врожаю до мінімуму. А для цього зерно повинно збиратися в найстисліші терміни. Всім вимогам, що пред'являються стандартами землеробства і агротехнікою в повній мірі відповідають зернозбиральні комбайни, що випускаються під брендом Claas. До їх переваг можна віднести якість прибирання, комфорт оператора і продуктивність.

10841f.jpg

ТЕХНІКА СЕРІЇ LEXION 460
Сьогодні комбайни Claas, що відносяться до асортименту середньої потужності, користуються стабільним попитом. І флагманом цієї серії став Lexion 460. Проводився він з 1997 року по 2001. Вкрай вдала конструкція дозволила даної моделі стати базою, на якій був створений ще більш досконалий комбайн Lexion 480.
Дана модель поєднує в собі високоефективну систему роторного обмолоту з високою надійністю в експлуатації. Додайте сюди економну витрату ПММ і доступну ціну і стане зрозуміло, завдяки чому комбайн практично не має конкурентів на ринку Європи.
Одним з головних достоїнств комбайна стала CEBIS. Це система комп'ютерного контролю, що відрізняється ефективністю і простотою. При роботі вона виконує контроль за всіма робочими процесами, оперативно повідомляючи водієві про всі виявлені несправності.
Кабіна і комп'ютер
Високий комфорт, який забезпечується водієві ретельно продуманим робочим місцем, підвищує продуктивність праці. Теплова і звукова ізоляція кабіни, можливість регулювання мікроклімату, вивірене розташування елементів управління входять до переліку важливих достоїнств моделі. Сюди ж можна додати прекрасний огляд з передньої півсфери.
При роботі комп'ютер збирає і обробляє велику кількість інформації, починаючи з вологості зібраної сировини і закінчуючи розміром обробленої площі. В трансмісію вбудована автоматика. Завдяки цьому, в повній мірі розкриваються тягові можливості силового агрегату.

2c45c9.jpg

ТЕХНІЧНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ
Lexion 460 працює на дизельному двигуні з шістьма циліндрами. Зроблено він компанією Mercedes Benz. Робочий об'єм в 9,5 літра забезпечує потужність в 300 кінських сил. Також до достоїнств агрегату можна віднести:
  • Значний запас моменту обертання.
  • Малий витрата палива.
  • Великий експлуатаційний ресурс.
  • Просте і швидке обслуговування.
  • Стабільна робота при експлуатації в різних режимах.
Сепарація і обмолот
Модель оснащена молотильним роторним барабаном. Він застосовується для швидкої роботи з масою зерна і соломи. Його довжина становить 1,7 метра при діаметрі 0,6 метра. Максимальна швидкість обертання — 1050 оборотів в хвилину. Кут охоплення — 143 градуси, а площа підбарабання — 1,114 квадратного метра. При цьому шестіклавішний соломотряс має довжину 4,4 метра. Це забезпечує робочу площу 7,48 квадратного метра.
Частка
Ефективне і швидке видалення відходів здійснюється за допомогою потужного повітряного потоку, що направляється турбовентилятор. Обертається він в різних режимах — від 400 оборотів в хвилину до 1000. Система дрібно- та крупноячеистой решіт знижує втрати врожаю. Завдяки спеціальній системі 3D очищення, агрегат зберігає високу продуктивність навіть при роботі на полях, що мають складний рельєф. Ефективність очищення підвищується завдяки площі контуру в 9,85 квадратного метра.
Бункер і обробка зерна
Комбайн може оснащуватися пристроями з високими оборотами. Вони призначені для збору зернових культур. Робочий захоплення становить 6-7,5 метра. У жаток є можливість регулювання, що дозволяє встановлювати оптимальну висоту зрізання. Це дає можливість застосовувати техніку для збору хлібних масивів малої висоти, а також полеглих.
Після очищення зерно подається в бункер. Його обсяг становить 9 тисяч літрів. З бункера зерно направляється в кузов вантажного автомобіля шнековим транспортером. Висока потужність приводу дає можливість вивантажувати вміст з бункера без перерви в роботі.

5c6420.jpg

ОСНОВНІ ПЕРЕВАГИ МОДЕЛІ
При створенні комбайна фахівці застосовують спеціально відібрані, довговічні і високоякісні матеріали. Це дозволяє гарантувати, що ресурс комбайна буде повністю вироблений. Навіть при його використанні в екстремальних умовах.
Якщо порівнювати модель з аналогами, то до числа її переваг можна віднести:
  • Просту і тому надійну конструкцію.
  • Легке управління всіма агрегатами.
  • Швидка вивантаження продукції та дозаправка.
Взаємозамінність запчастин і витратних матеріалів з іншими моделями лінійки, випущеними компанією Claas.
Вільний доступ до агрегатів і найважливішим вузлів, на випадок, якщо потрібно перенастроювання або ручне регулювання.
Майже повна відсутність втрат врожаю при роботі з масою, що має високу вологість і на ділянках, що відрізняються складним рельєфом.
При цьому конструкція комбайна повністю позбавлена ​​істотних недоліків. У більшості випадків несправності є наслідком неправильної експлуатації і обслуговування.

Вартість

Придбати новий комбайн сьогодні неможливо, так як він знятий з виробництва більше п'ятнадцяти років тому. Старі ж агрегати мають ціну від 40 000 до 80 000 євро.

Аналоги

Ряд європейських і американських компаній реалізує продукцію, також відноситься до середнього по потужності діапазону. На вторинному ринку України можна зустріти такі аналоги, як CASE IH-2388, New Holland CX 6090 і John Deere T550.
Відгуки
Федір Гаврилович. Як і вся німецька техніка для прибирання зерна, ця модель відрізняється хорошою складанням і довговічністю. Комбайн, змінивши кілька власників, через дванадцять років після покупки демонструє високу якість обмолоту.
Ніколай.Випущенний в 1998 році Claas Lexion пішов на друге коло з відпрацювання ресурсу. Проте як і раніше залишається в робочому стані. Деякі запчастини замовляються з заводу, а дрібні точимо або варити самостійно.