Шведська сімейна компанія Väderstad на що відбулася виставці «АГРО-2017» презентувала культиватори серії Opus. Сільськогосподарська техніка цієї серії відрізняється від лінійки TopDown відсутністю передніх подрібнюючих дисків, однак, це не заважає якісно розпушувати будь-яку грунт на глибину 30 см. При установці опціонних DeepLoosening глибина обробки збільшується до 40 см.
Для роботи з культиватором Opus не потрібно надпотужний трактор, адже вага нової моделі Opus 500 становить 5,5 тонн, а транспортна ширина не більше 3 м. Якщо модель п'ятиметрова, то потужність трактора повинна бути не менше 210 к.с.
Культиватор обладнаний нечасто зустрічаються верхніми відвалами MixIn, призначеними закручувати і відвалюватися верхній шар грунту вперед, що дозволяє більш якісно обробити пожнивні залишки. Завдяки 3 рядах лап, розміщених на відстані 27 см один від одного, досягається максимальна ефективність розпушування грунту. Гальмування забезпечується пневматичними або гідравлічними гальмами.
До відома: компанія Väderstad на виставці також презентували 16-рядну пневматичну сівалку Tempo L16. За допомогою даного агрегату була встановлена ​​рекордна швидкість посіву насіння на добу на світовому рівні — 479 га соняшнику за 24 години в Україні.