Компанія CNH врахувала ряд проблем, які зачіпають український ринок сільгосптехніки, і приступила до масового виробництва тракторів. Основною моделлю став середній трактор Нью Холланд Т6050, призначений в першу чергу для роботи на малих і середніх фермах.
Економний, надійний і ефективний, він є універсальним, так як може легко впоратися з низкою транспортних, тваринницьких і землеробських робіт.
ЧИМ ЦІКАВІ ТРАКТОРА серії 6000?
На сьогоднішній день в серію тракторів 6000 входить три версії: Еліт, Дельта і Плюс, завдяки чому кожен потенційний покупець легко вибере саме ту модель, яка в повній мірі відповідає його вимогам.
Найдешевший трактор із серії — Дельта. До його головних переваг можна віднести:
  • просте обслуговування,
  • максимальний комфорт водія,
  • прекрасні тягові характеристики для конкретного класу,
  • збільшений ресурс силового агрегату.
Ще однією характерною особливістю трактора Дельта можна назвати компактність, мінімальний Рідус повороту, економний двигун, швидкість до 40 кілометрів на годину і сумісність з багатьма зразками причіпного і навісного устаткування.
ОСНОВНІ НОВОВВЕДЕННЯ
Найважливішими перевагами трактора New Holland T6050 є:
  • проста конструкція,
  • мінімальний витрата на утримання,
  • можливість роботи в будь-якому кліматі,
  • вдале співвідношення потужності і вартості.
Конструкція ретельно продумана, завдяки чому ремонтники можуть легко отримати доступ до будь-якого агрегату, заправної горловини або регулювальної точці. Також модель оснащена універсальним навісним механізмом, що істотно розширюють її можливості. Наприклад, виносні гідроциліндри дають можливість легко контролювати передні навісні агрегати.

43d261.jpg

ХАРАКТЕРИСТИКИ NEW HOLLAND T6050
Незважаючи на невеликі габарити (трактор в сумі з задньої навішуванням і баластних вантажем має довжину всього 4532 міліметра), модель має значну енергоозброєність. Висота 2770 міліметрів, а ширина 1913. Маса машини складає лише 5030 кілограм.
потужний двигун
В якості штатного силового агрегату використовується NEW HOLLAND Fiat Power Train Technologies Tier 3. Це надійний шестициліндровий двигун, який має обсяг 6729 кубічних сантиметрів. Виходячи на максимальні оберти, він розвиває потужність в 126 кінських сил. Крутний момент досягає 560 + 39 Нм, що демонструє гнучкі тягові характеристики.
Важливо, що двигун більше не пред'являє завищених вимог до якості пального — розробники відмовилися від використання систем, контролюючих подачу палива. Це ж рішення дозволило знизити ризик відмови двигуна під час запуску в холодну пору року. Паливний бак значно збільшений. Тепер його обсяг становить 250 літрів, що забезпечує значну автономність трактора.
Трансмісія
Електрогідравлічний механізм зчеплення в сумі з синхронізованою багатоступінчастої коробкою передач знижує втрату крутного моменту. Залежно від комплектації можуть бути встановлені різні коробки передач. По-перше, реверсувати 12-ступінчаста модель Power Shuttle. По-друге, 16-ступінчаста коробка передач ElectroShift Power Shift.
Ходова частина
У стандартного або повнопривідного шасі є колісна база в 265 міліметрів, оснащена міжосьовим диференціалом з функцією блокування. Мінімальний тиск на грунт забезпечується широкопрофільною колісної пневматикою.
Завдяки кліренсу висотою 48 сантиметрів забезпечується прекрасна прохідність в умовах їзди по бездоріжжю. Також значно спрощується догляд за кормовими і овочевими культурами, що мають малу висоту.
гідросистема
Сильною стороною штатного гидронасоса можна назвати високу продуктивність.
Плюси і мінуси МОДЕЛІ
Одним з найважливіших достоїнств трактора Дельта є комфортна кабіна. Вона оснащена ефективною віброзахистом, потужним кондиціонером, а також звукоізоляцією і теплоізоляцією. Сумарна площа панорамного скління перевищує 5 квадратних метрів, що забезпечує водієві чудовий огляд простору як попереду трактора, так і позаду. Звичайно, машина оснащена надійним светотехническим обладнанням. Це дозволяє займатися транспортними і польовими роботами в умовах недостатнього освітлення. Крім того слід виділити такі особливості, як:
  • двигун має меншу витрату палива при більшій запасі крутного моменту;
  • універсальна трехточечная навішування має спрощене управління, здійснюване за допомогою кнопок;
  • обороти ВВП набираються вкрай плавно;
  • виходи бортовий гідравліки оснащені швидкороз'ємними штуцерами;
  • всі елементи управління, як основні, так і допоміжні, розташовані максимально ергономічно.
Модель досить довго експлуатується українськими аграріями і агро холдингами і за весь цей час не було виявлено великих недоліків про які варто було б згадати.
ВАРТІСТЬ
Більшість дилерів формує вартість імпортної тракторної техніки на основі договорів. Купуючи новий трактор Т6050 Дельта, покупець повинен орієнтуватися на суму в районі 2 мільйонів гривень і більше.
При цьому Еліт і Плюс — такі модифікації моделі — мають більш високу вартість, що залежить в першу чергу від комплектації.
Якщо звернути увагу на ринок б / у техніки, то версія Дельта може бути придбана за суму в діапазоні від 700 тисяч до 1.5 мільйонів гривень. При цьому хороший стан техніки і серйозний залишковий ресурс не викликатимуть сумнівів.

Аналоги

Якщо шукати аналоги моделі Т6050, відповідні їй за призначенням та енергоозброєності, то можна виділити кілька тракторів від провідних виробників із Західної Європи і США. В першу чергу сюди можна віднести техніку від компаній Клаас, Кейс і Джон Дір. Так, уже не перший рік українські фермери створюють невеликий, проте дуже стабільний попит на універсальні трактора середньої потужності. Сюди входять KLAAS ARES 617 ATZ, Case IH Maxxum 125, а також Джон Дір 6030. Також зберігає популярність трактор МТЗ-1025 із сусідньої Білорусії.

9bef72.jpg

ОТЗЫВИ
Сергій Миколайович. Завжди знав, що імпортні західні трактора відрізняються високою якістю, тому при можливості придбати старий New Holland Т6050 не роздумував. Незважаючи на те, що машина має напрацювання більше 9000 годин, це не вплинуло на її параметри. Витрата масла і палива один в один збігається з заявленими виробником показниками, а тяга не залишає бажати кращого. Єдиним недоліком можна назвати не дуже жорстку конструкцію кабіни. При роботі на складному рельєфі з крутими схилами це значно знижує безпеку водія.
Антон
Трактор хороший з будь-якого боку. Правда, якщо доводиться орати щільний грунт, продуктивність знижується. Серйозним плюсом є можливість використовувати його разом із застарілим навісним обладнанням. Електрогенератор має значний запас потужності. Навіть при довгій роботі двигун стабільно зберігає робочу температуру.