В українських аграріїв у 2017 році є всі умови, щоб зібрати рекордний урожай гороху в 1 млн. тонн. У нинішньому сезоні горох буде вирощуватися на звільнених площах соняшнику та сої. Всього за станом на 28 квітня посіяно понад 370 тис. гектарів цієї культури, що втричі більше минулорічних показників, при цьому польові роботи тривають.

Директор «УкрАгроКонсалт» Сергій Феофілов зазначив, що розширення посівних площ відбулося із-за того, що горох вдало експортується за хорошими цінами в Індії, Пакистану і Туреччини. З його слів Індія є основним імпортером, проте, планується наростити поставки в ОАЕ, країни Північної Африки та ЄС.

«Наприклад, до Туреччини спільно з горохом буде експортуватися і пшениця, тому що там відмінно розвивається борошномельне виробництво, що вимагає якісної сировини», — уточнив Сергій Феофілов.

За даними експертів «УкрАгроКонсалт» в 2016 році зібрано понад 750 тис. тонн гороху, з яких 500 тис. тонн можна продати за кордон, якщо буде спостерігатися активний попит. Впоратися з таким завданням цілком реально, адже поставки гороху зросли на 10% порівняно з минулим сезоном.