Фахівці оцінюють торгівлю тваринницькою продукцією між Білоруссю і Україною, як економічні відносини, що мають великий потенціал.
Така оцінка прозвучала в промові Ольги Трофімцевой. Виступ заступника керівника українського Міністерства продовольства та сільськогосподарської політики в питаннях європейської інтеграції заслухала змішана міжурядова білорусько-українська комісія 25-го скликання. Інформація про неї опублікована прес-службою Міністерства сільського господарства.
У своєму виступі Ольга Трофімцева зазначила, що експорт тваринницької продукції в сусідню Білорусь регулярно здійснюється 18-ма підприємствами України. Така ж кількість білоруських сільгосппідприємств відправляють товари тваринництва в Україні.
На засіданні комісії розглядалися перспективи розвитку кооперації в сегменті сільськогосподарських видів техніки. Результатом проведення даної зустрічі представників України та Білорусі став підписаний обома сторонами протокол. У ньому вказані основні напрямки розвитку співпраці держав по всьому основоположним економічним галузям.
Протягом перших п'яти місяців цього року в Білорусь було експортовано сільськогосподарської продукції на 191 100 000 доларів. За цей період було поставлено: відходів, залишків підприємств харчової промисловості — на 54 800 тис. $; насіння олійних рослин — на 21 000 тис. $; виробів зі злакових, зернових культур — на 19 100 тис. $; субпродуктів та м'яса — на 18 200 тис. $; зернових — на 17 700 тис. $; масла — на 11 300 тис. $.