У Traktorist.ua опубліковано повідомлення про появу нового представника сільськогосподарської техніки Fendt 1 038 Vario в Дніпропетровській області. Урочисте вручення ключів від нової машини відбулося 29.07.17 р Їх отримав керівник сільгосппідприємства «Дружба» в селі Орли Іван Копичай від дистриб'ютора виробника компанії «Агроспейс» і корпорації AGCO.

Модель Fendt 1038 Vario оснащена повним приводом, обладнана силовим агрегатом компанії MAN. Потужність 6-циліндрового мотора становить 396 к.с., об'єм 12,4 л.
Специфіка конструкції інноваційної системи повного приводу забезпечує економічну витрату пального, оптимальні обороти при виконанні будь-яких операцій. У тракторі встановлений безступінчатий варіатор Fendt Vario Drive. На відміну від традиційних систем, які розподіляють у фіксованому режимі крутний момент між задньою і передньою осями, дана трансмісія забезпечує незалежний розподіл на задній і передній міст.
В процесі вручення ключів від нового трактора Олексій Копилов менеджер корпорації AGCO в своїй промові зазначив, що на сьогоднішній день моделі Fendt по праву вважаються найбільш високопродуктивної сільгосптехнікою. Вона широко використовується у всьому світі. Цим агрегатів віддають перевагу фермери Центральної, Західної і Східної Європи, Японії, Африки, Австралії, Азії та Північної Америки.
Пояснив причини вибору цієї техніки Іван Копичай, який отримав ключі від Fendt 1038 Vario. Аграрій розповів, що раніше в господарстві використовувалася техніка іншого виробника. Але в господарстві приділяється велика увага модернізації, необхідної для підвищення ефективності сільськогосподарських операцій. У пошуку нових, високотехнологічних агрегатів звернулися до компанії «Агроспейс», що представляє на українському ринку техніку від кращих світових брендів. Вибір продукції Fendt обумовлений надійністю, економічністю, максимальною продуктивністю агрегатів. Це дозволять з мінімальними витратами, в найкоротші терміни здійснювати сільгоспроботи. Крім того в тракторах Fendt забезпечений ідеальний комфорт для тракториста, що позитивно позначається на продуктивності.
Іван Копичай зазначив, що по потужносним характеристикам Fendt тисячі тридцять вісім Vario істотно перевершує аналоги, наявні в тракторному парку. Агрегат відрізняється високою продуктивністю, при цьому грунт під час роботи ущільнюється менше, що позитивно позначається на врожайності. Важливим позитивним фактором є високий рівень сервісного професійного обслуговування техніки Fendt.
Випуск моделей серії 1000 виробник почав в минулому році. На вітчизняному ринку ці трактора з'явилися в 2017 році. Зараз в українських господарствах працює три агрегати. Демо-показ продукції Fendt корпорація AGCO проводила в Миколаївській області.