В кінці квітня в Україні працювала місія КНР, яка вивчала українську систему державного контролю за безпечністю харчових продуктів. Багато уваги приділялося виробництву яловичини. За результатами перевірки був підписаний Протокол інспекційних, карантинних і ветеринарно-санітарних вимог, що відкриває китайські ринки для української продукції.
Заступник міністра аграрної політики і продовольства Максим Мартинюк зазначив, що українські аграрії мають хороші резервні ресурси щодо забезпечення Китаю безпечної, натуральною продукцією високої якості. Китай для України є стратегічним партнером, тому країна зацікавлена ​​в розширенні експортних зв'язків.
Ольга Трофімцева підкреслила важливість даного протоколу, який допомагає збільшити експортну виручку в кілька разів. Виробники яловичини повинні розуміти, що до такої продукції буде застосовуватися посилений контроль якості.
Надзвичайний і Повноважний Посол КНР в Україні Ду Вей вважає, що підписання документа — це маленька перемога для України. Завдяки цьому буде досягнуто багато цілі двостороннього співробітництва.