Опубліковано повідомлення академіка НААН директора «Інституту аграрної економіки» про становище в сільському господарстві України за поголів'ям ВРХ. Юрій Лупенко констатує підсумки минулого року за цим показником.

Приріст кількості голів ВРХ в молочному виробництві та на відгодівлі збільшився в 6-ти областях України: Запорізька, Хмельницька, Вінницька, Миколаївська, Житомирська, Сумська.
Рівненська область зуміла утримати кількість поголів'я на рівні 2015 року. У минулому році воно склала 31 600 голів. У 2015 році в області налічувалося 31 500 голів ВРХ.
У своєму повідомленні академік Лупенко відзначає і зростання поголів'я в регіонах: Закарпатський, Донецький, Івано-Франківський, Тернопільський, Дніпропетровський, Полтавський. Фахівець відзначає істотні успіхи івано-франківських фермерських господарств, яким вдалося збільшити поголів'я в 1,4 рази, тобто на 1 400 голів.
Є певна специфіка в зростанні показників за видами поголів'я. Кількість корів в сільгосппідприємствах збільшилася тільки в Тернопільському регіоні. Спостерігається збільшення цього показника і в фермерському секторі Полтавської, Івано-Франківської, Житомирської області.
Юрій Лупенко вважає, що ці результати є свідченням того, що в українських тваринників є реальна можливість зберігати і нарощувати поголів'я ВРХ.

Згідно із прогнозом аналітиків, в цьому році в Україні в цілому обсяг виробництва м'яса знизиться на 1,3% в порівнянні з торішніми показниками.