Ці домашні тварини мають смачне та якісне м'ясо. Порода свиней Дюрок поширена в багатьох країнах. Її розвивають, і вкладають фінансові кошти. Свині породи Дюрок належать до м'ясної групи. Це означає, що в них більше бекону та м'яса, а менше сального прошарку.

Особливості породи свиней ДюрокУ свині широкий тулуб, довжина близько 1,80 метра. Спина трохи округлої форми. Голова відрізняється невеликим розміром, при цьому вуха нависають на очі. Відтінок тварини червоного кольору, але масті представлені в різних відтінках. Спочатку поросят Дюрок вирощували для того, щоб отримати сало. Але, з часом, породу вдосконалили, і вона стала м'ясною і беконною. Адже смаки споживачів змінюються, багато хто віддає перевагу м'ясу, а не салу. Утримувати свиней не складно, вони можуть самі пастися на повітрі.

Свині досить сильні та витривалі, але при цьому порода схильна до захворювання атрофічного риніту. Для них слід підбирати сухий теплий клімат, щоб вони були здорові та добре розмножувалися. Хвороба дуже підступна, тому перед вибором розміщення, потрібно ретельно обміркувати, де розводити тварин.

Оскільки ліків від хвороби немає, то найголовніше - це профілактичні заходи. Важливий аспект - це харчування свиноматок перед злучкою і перед опоросом. Не можна злучати споріднених тварин. Якщо фермер купує нову особину, то спочатку її поміщають у карантин на 1 місяць. Різновікових поросят потрібно сортувати і тримати окремо одне від одного. На жаль, щоб не допустити поширення інфекції, тварин вбивають, а фермерські господарства проходять дезінфекцію.

Порода має такі переваги:
  • поросята швидко ростуть і розвиваються;
  • свиней можна не тримати в загонах, а дати їм свободу;
  • вони витривалі;
  • м'ясо дуже смачне і якісне;
  • характер тварини спокійний.

Якщо поросята з'являються в літній період, то питання, чим годувати їх, не виникає. Влітку їх можна випускати на пасовища. За їхніх темпів зростання, до нового року в господарів уже може вирости доросла особина.

Недоліки:
  • відрізняються середньою плодючістю (близько 8 поросят);
  • можуть підхопити атрофічний риніт;
  • їхні кінцівки поставлені не так рівно, як у інших порід;
  • свині люблять білок, потрібно правильно складати для них раціон.

Мінусів у цієї породи не більше, ніж у інших. Якщо фермер забезпечить домашнім тваринам гарне харчування, то вони будуть тільки збільшувати темпи свого зростання, а їхнє м'ясо буде потім ще смачнішим. Доросла особина може досягати 300 кг. Кнури важать більше, а самки менше.

Цікаво: популярні породи свиней, список з описом і фото.

ГодуванняСвині Дюрок годівлі віддають перевагу збалансованій, з високим вмістом білка. Годування поросят Дюрок має містити в собі велику кількість молока. Відгодівля починається з двомісячного віку, і триває до того моменту, як особина набере один центнер. Щоб швидко досягти цієї ваги, потрібно використовувати хороші корми, з вітамінами і білками.

Основні корми:
  • відварна картопля без рідини;
  • корм, що складається з рослин, коренеплодів, зерна (комбінований силос);
  • боби (не тільки плоди, а й стебла з корінцями);
  • макуха (продукт віджиму рослинної олії);
  • з вівсом, ячменем і кукурудзою потрібно не перестаратися. Їхня велика кількість може вплинути на пропорції м'яса і сала у свині. Годування тільки зерновими культурами призводить до ожиріння;
  • м'ясо тварини дуже якісне і смачне, завдяки введенню в раціон кісткового і рибного борошна; молочні продукти;
  • буряк (цукровий і кормовий);
  • знежирене молоко, яке залишається після сепарування. У фермерських господарствах - це поширена практика давати поросятам таке молоко.

Для свиней важливо дотримуватися режиму харчування. А ось частота годувань змінюється.

Вона має сезонну залежність:
  • у літній період тварини мають отримувати їжу двічі на день;
  • у зимовий період - тричі.

Варто зазначити, що породу вирощують для того, щоб у результаті отримати гарне м'ясо. Розводити поросят для продажу невигідно.

Особливості годування поросят:
  • догодовування потрібно вводити буквально відразу після кількох днів життя.
  • Нестача вітамінів може призвести до рахіту і відставання в розвитку;
  • вони потребують вітамінів, заліза, сполук міді;
  • у раціоні молодих поросят обов'язково має бути присутнє молоко.

Розведення свиней ДюрокСвині Дюрок більше підходять для вирощування, а не для розведення. Основний мінус полягає в тому, що під час опоросу максимальна кількість поросят лише 8. Цієї кількості мало для того, щоб окупити відгодівлю та утримання свиноматок протягом цілого року. Якщо порівнювати з іншими породами, то свині породи Дюрок можуть принести за рік близько 20 поросят. Тоді як свиноматка білої породи може народити близько 30 поросят.

За поросятами потрібно доглядати з перших днів життя. Особливо стежити за їхнім харчуванням. Потрібно пам'ятати про те, що молоді особини потребують білкової їжі. Прийом молока для них обов'язковий.

Статевий потяг у свиней триває близько двох діб. Але, рекомендується, в перший день злучку не проводити. Краще завершити процес на другу добу. Кнура можна пускати до свиноматки кілька разів, щоб вона запліднилася.

Народжені поросята відрізняються відмінним здоров'ям і високими показниками виживання. Це відбувається завдяки не тільки генетиці породи, а й хорошому корму свиноматки. Їй рекомендується багато часу проводити на вулиці.

На великих фермах використовується такий підхід під час злучки. Спочатку до свиноматки підпускають одного кнура, а через 12 годин іншого. Таким чином, підвищується ймовірність того, що самка точно принесе приплід. У невеликих господарствах так вчинити не вийде. Але, рекомендується відвозити свиню на інші ферми, щоб якість злучки підвищувалася.

Продаж і купівля свиней в Україні. У поросят породи Дюрок потрібно вкладатися. Ціна на відгодівлю молодого порося стартує від 20 доларів і вище. Це означає, що цю ціну платять за харчування поросяти, поки воно перебуває у фермера. Щоб розводити породу, у тварину потрібно буде вкласти понад 200 доларів. Ціна хоч і кусається, але за належного догляду, молодняк швидко набирає вагу, і витрати окупаються.