Зі слів українського заступника міністра економічного розвитку і торгівлі Наталія Микольська уряд країни буде відстоювати свою позицію, вимагаючи збільшення квот ЄС на українську агропродукцію. Розширення відносяться до таких видів продукції, як виноградний сік, кукурудза, мед, овес, ячмінна крупа і борошно і т. д.
Комітет з міжнародної торгівлі на початку травня проголосував проти підняття квот на імпорт пшениці, томатів і сечовини з України. Заступник міністра повідомила, що дане голосування всього лише проміжний етап, проте, воно важливо в політичному і економічному плані. Президент і Верховна рада має намір продовжити обговорення з Єврокомісією та Європарламентом про затвердження законопроектів про підтримку торгових преференцій. «Ми працювали і будемо працювати для розширення присутності українських експортерів на європейському ринку», — додала Наталія Микольська.
Міністр аграрної політики і продовольства України Тарас Кутовий вважає, що збільшення квот принесе в країну близько 200 млн. доларів, що безперечно відчутна цифра. На даний момент очікується пленарне засідання Європарламенту та Ради міністрів ЄС. Остаточний вердикт буде оголошено наприкінці травня.
За досягнутими угодами з Євросоюзом українські компанії безмитно мають право поставляти в ЄС 36 торгових позицій, не порушуючи рамки відведених обсягів тарифних квот.